Concert Vrouwen van de Zee

Geplaatst op 13 april 2016

Zondag 12 juni: concert Vrouwen van de Zee

Ons land is door de zee gevormd. Wíj zijn door de zee gevormd. Verhalen en liederen vertellen daarover, al eeuwenlang. Vaak gaat de aandacht uit naar zeehelden, avonturiers en stoere vissermannen. Sopraan Tetsje van der Kooi, verteller Frank Belt en harpiste Janneke van der Lugt brengen juist de vrouwen voor het voetlicht. Vrouwen die achterbleven of vrouwen met een onweerstaanbare aantrekkingskracht. U ontmoet ze in de voorstelling ‘Vrouwen van de zee’.

In een sprankelend weefsel van verhalen en liederen vertellen ze hun verhaal. Vol vreugde, leed en kracht. Zoals past bij de zee.

Om een tipje van de sluier op te lichten: Frank Belt vertelt onder meer zijn boeiende versie van de Wandasage. Tetsje van der Kooi laat de zee leven in Friese volksliederen van onder meer Folkertsma, Slofstra en Halbertsma. Verder staan liederen van Fauré, Brahms en Poulenc en een aria van Dvorák op het programma. Janneke van der Lugt omlijst het geheel met prachtig harpspel.

datum: zondag 12 juni 2016
plaats: St. Antoniuskerk, De Buorren 9, 9136 PT  PAESENS
tijd: 15.30 uur het concert heeft geen pauze en duurt ongeveer vijf kwartier
entree: € 15,00: kaarten kunt u vanaf 1 mei reserveren via www.konserten.nl of via de intekenlijst in museum ‘t Fiskershúske. Kaarten zijn ook een halfuur voor aanvang van het concert verkrijgbaar aan de deur.

« Naar overzicht