Museum extra open tussen kerst en oud en nieuw

Geplaatst op 19 december 2013

Museum ’t Fiskershúske in Moddergat ontwaakt uit een diepe winterslaap en gaat tussen kerst en oudjaarsdag even open. Vorig jaar is dit voor het eerst gedaan en dat was een groot succes. Een bezoek aan het museum in deze periode van het jaar is een bijzondere ervaring.

Van vrijdag 27 t/m maandag 30 december bent u welkom om het museum te bezoeken.  Het museum is ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur. Omdat het de donkere dagen van het jaar zijn is onze tip om wat later in de middag te komen, het is dan lekker schemerig en de verlichting van vroeger gaat dan aan.

Op zondag zijn er demonstraties van werkzaamheden die door de vissers van het dorp in de winter gedaan werden. Voor het gezin wordt op alle dagen om 14.00 en 16.00 uur een verhaal vertelt over de ramp van Moddergat of over de ramp van Wierum. Ook is er een leuke speurtocht.

BREI-event
Op vrijdag 27 december, van 14.00 tot 16.00, is er een brei-evenement in de garnalenfabriek in Moddergat. Het museum organiseert samen met de Stitch&Bitch-groep van Dokkum o.l.v. Sandra Visser een middag in het teken van de gebreide visserstrui. De groep heeft speciaal voor de enige vrouwelijke visser van Moddergat een trui gemaakt die dan wordt aangeboden. Ook zijn er materialen, boeken en patronen te koop die te maken hebben met de visserstrui van Paesens, Moddergat en Wierum.

In 2014 organiseert het museum samen met het Admiraliteitshuis in Dokkum en het Visserijmuseum in Zoutkamp een expositie over de gebreide visserstrui en andere gebreide kleding(stukken). In aanloop naar die expositie worden activiteiten georganiseerd om de aandacht te vestigen op dit gebeuren. Onder andere hoopt het museum vrijwilligers te vinden die een visserstrui willen breien.

Het museum is open van donderdag 27 december t/m zondag 30 december van 13.00 tot 17.00 uur, voor de normale entreeprijs. Voor gezinnen is er een gezinskaart voor € 9,50.

« Naar overzicht