Museum open in de Kerstvakantie

Geplaatst op 7 december 2016

Wij zijn in de kerstvakantie van 24 december tot en met 7 januari, van 12.00 uur tot 16.00 uur open. In deze twee weken staan we in het teken van het verhaal over Kapitein Topf. Met verschillende activiteiten voor jong en oud.

Op 24 december is de Kerstman bij ons te gast om u het kerstgevoel te geven bij uw bezoek.U kunt met de Kerstman op de foto of naar een verhaal van hem luisteren.

Ook is er een filmmiddag op woensdag 4 januari. De film begint om 13.00 uur. Waarbij de kinderen voor €2,- een film kunnen kijken en een glas limonade krijgen. De film is in het thema van de zee.

Kapitein Topf

Bij ons kunt u het verhaal van kapitein Topf beleven(waarvan het museum zijn grafsteen heeft). Kapitein Topf en zijn bemanningsleden stranden in 1847 op de Engelmansplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. De kapitein en zijn bemanning werden gered door vissers uit Wierum en Moddergat. De rondleiders vertellen u het hele verhaal.

Voor de kinderen is er een speurtocht in het thema van kapitein Topf. Ook is er een knutselactiviteit voor de kinderen waar ze het schip van kapitein Topf maken.

Wij zijn de hele winter gesloten, maar dit jaar zijn wij voor het eerst open in de kerstvakantie. 

« Naar overzicht