• Oproep! Kofferbakverkoper gezocht!

  14 juli 2015

  Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van museum ’t Fiskershúske organiseert het museum een kofferbakverkoop! Op zaterdag 25 juli 2015 staan bij de Garnalenfabriek in Moddergat rijen… Lees verder »

 • Museum in fietsprogramma RTL4

  2 juli 2015

  Aanstaande zondag is Moddergat te bewonderen in het fietsprogramma Go Cycling van RTL4. Ze hebben gefilmd bij het museum en het monument, maar bijvoorbeeld ook in Dokkum en bij het Lauwersmeer.… Lees verder »

 • Museumweek

  17 april 2015

  Van 18 t/m 26 april is het Nationale Museumweek. U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan ons museum. We stellen één van onze pronkstukken centraal; Een set 19e eeuwse… Lees verder »

 • 28 & 29 maart TREK Festival in ’t Fiskershúske

  13 maart 2015

  Op zaterdag 28 en zondag 29 maart zijn er op 30 bijzondere locaties rondom het Lauwersmeer verschillende activiteiten te doen. In ’t Fiskershúske zijn interessante diavoorstellingen te… Lees verder »

 • Help pake en beppe de vakantie door

  11 februari 2015

  Help pake en beppe de vakantie door Van 23 tot 27 februari zijn er in het museum weer vele activiteiten te doen. Tijdens de week van 'Help pake en beppe de vakantie door' hebben kinderen t/m… Lees verder »

 • Museum weer open

  6 februari 2015

  Museum weer open! Het museum gaat weer open! Vanaf zaterdag 14 februari is het museum weer open voor publiek. In de voorjaarsvakantie (zuid, midden en noord) en tijdens de carnaval zijn er voor… Lees verder »

 • Vrijwilligers gezocht

  20 november 2014

  Gister ging de webshop van het museum met visserstruien en -mutsen online; www.visserstrui.eu. Wil je ook betrokken worden bij dit project waarbij we ons culturele erfgoed weer in het straatbeeld… Lees verder »

 • Museum extra open in de kerstvakantie

  19 november 2014

  Museum ’t Fiskershúske in Moddergat gaat speciaal open op 2e kerstdag, 27 en 28 december. Vorig jaar is dit ook gedaan en was het een groot succes. Een bezoek aan het museum in deze… Lees verder »

 • Oktobermaand Kindermaand, maand vol activiteiten

  3 oktober 2014

  Een maand vol leuke activiteiten in het museum. Vaak is het gratis, of er wordt een kleine vergoeding gevraagd. De héle maand kun je tegeltjes komen beschilderen. Er hangt in het museum heen… Lees verder »

 • Foto-expo fotoclub Skaed & Ljocht

  31 juli 2014

  Van 2 augustus t/m 18 oktober is in de garnalenfabriek in Moddergat de expositie 'Vissersschepen' van Fotoclub Skaed & Ljocht uit Dokkum te zien. Klik hier voor meer informatie. Lees verder »