Wadlopen

Beleef het Waddengebied, UNESCO Werelderfgoed, met een tocht over het Wad!

In 2021 biedt het museum  een wadlooptocht aan waarbij je de drooggevallen Waddenzee ontdekt. Een pittige tocht door slik, slenken en met fantastische uitzichten.

De expeditie naar de Peazemerrede (€ 10,00 pp en vanaf 14 jaar, vanaf oktober vanaf 8 jaar) 
We blijven ook na 30 september met maximaal 10 deelnemers lopen.
We blijven 1,5 uit elkaar.
Na afloop van de tocht meteen verspreiden en niet napraten.
De tochten zijn (vanaf oktober) geschikt vanaf 8 jaar. De tocht wordt aangepast aan de jongste deelnemer.Een belangrijke eigenschap van het wadlopen is dat we met kleine groepjes van maximaal 10 personen het Wad op gaan. Op tijd reserveren is van harte aanbevolen.

In verband met het Coronavirus moet u online kaartjes kopen ((hierboven) en eventueel het aansluitende museumbezoek reserveren. Kijk eerst naar de starttijd van het wadlopen en kies aansluitend het museumbezoek. Aanbevolen is een uur vóór of 3 uren ná aanvang van het wadlopen.

Daarnaast:
Kom alleen als u geen corona gerelateerde gezondheidsklachten hebt.
Houd 1,5 meter afstand, ook tot de gids. Er is ruimte genoeg.
na afloop meteen verspreiden. Niet als groep napraten.

Informatie kunt u krijgen bij de wadloopgids Patricia: 06-29406748
Verzamelen doen we bij het Museum; 't Fiskershúske, Fiskerspaad 8, Moddergat

De starttijden van het wadlopen zijn afhankelijk van het getij en staan onderaan deze pagina. Een museumbezoek doet u voor of na het wadlopen. Aanbevolen is een uur vóór of 3 uren ná aanvang van het wadlopen.
Na afloop is er gelegenheid om de schoenen en benen schoon te spoelen.

Museum 't Fiskershúske werkt samen met wadloopgids Patricia Tenthof en deskundige vrijwilligers om dit arrangement mogelijk te maken; website Patricia.

De tocht van ‘t Fiskershúske naar de Peazemerrede.
In het museum hoor je de verhalen over de verdwenen kustvisserij en de visserijcultuur van de Waddenzeekust. In 5 huisjes ziet u hoe de vissermannen en -vrouwen woonden, leefden en werkten. In het bijzonder wordt stilgestaan bij de ramp van 1883, waarbij 83 vissers uit Moddergat verdronken tijdens een voorjaarsstorm. Ook het reddingstation dat in 1878 kwam in Moddergat, de teloorgang van de visserij eind 19e eeuw en de rol van de vrouw in het leven van een vissersgezin komen aan bod.
Daarna gaan we het Wad op. Met afgaand tij volgen we het water naar de Peazemerrede, een geul op het Wad waar vroeger de vloot van de vissers van Moddergat voor anker lag.

De tocht voert ons door het slik en de slenken tot de diepe geulen waar we zullen genieten van de vergezichten. Al lopend over de bodem van de zee gaan we op zoek naar krabbetjes, mossels nonnetjes, alikruikjes en garnalen. Ook wroeten we in de bodem en vinden we kokkels en pieren. De gids vertelt over de dynamiek van de Waddenzee, het ontstaan van land, het veranderen van de zeebodem en de dieren en planten die leven ín en ván de Waddenzee.
Kortom: een expeditie waarbij we dichter bij het leven komen dat de vissers vroeger geleefd hebben.

De tocht is geschikt voor iedereen met een goede conditie, vanaf 14 jaar.