De Garnalenfabriek

Elke* zondag is It Grenaatfabrykje (de Garnalenfabriek) gratis open voor publiek! van 13.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom voor een kop koffie/thee en wat lekker. Er is informatie over de historie van het gebouwtje, er zijn foto's te zien van het vroegere Peazens-Moddergat en er is een TIP ingericht. De gastheer of -vrouw vertelt u er graag over,

Van 9 juli t/m 1 oktober is de zomerexpositie van Inge Zwerver te zien. Gedurende de hele zomer kunnen belangstellenden in het garnalenfabriekje van Moddergat gedichten lezen van Zwerver. Onder de naam ‘Wadwicht’ schrijft deze Groningse dichter heldere en herkenbare gedichten, waarin ze de gevoelens en gedachten vertaalt van mensen die ze treft op de Waddeneilanden en aan de Groningse en Friese waddenkust. Inge Zwerver heeft twee dichtbundels uitgeven, in het najaar van 2023 presenteert ze haar derde bundel.

*Gestreefd wordt om elke zondag het Garnalenfabriekje open te hebben voor publiek. DIt lukt niet altijd omdat de ruimte ook wel eens verhuurd wordt aan groepen. Als je een bezoek wilt brengen kijk dan altijd op de facebookpagina. Daar staat precies welke zondag wel en welke zondag niet het garnalenfabriekje open is.

It Grenaatfabrykje is een dependance van museum ’t Fiskershúske in Moddergat. De fabriek is in 1924 opgericht door garnalenvissers. Zij droogden hier hun garnalen voordat het als veevoer verkocht werd. In 2001 werd het karakteristieke rode bakstenen fabriekje gered van de slopershamer en werd het opengesteld voor publiek. De laatste jaren vinden er kleinschalige activiteiten plaats.