Activiteiten

Museumnacht FRL zaterdag 17 september

Het museum is de hele avond open, van 19.00 tot 24.00 uur open. Daarnaast hebben we 2 activiteiten georganiseerd:

Reserveer hier je tickets!

1.    Met een stiltetocht wordt in het donker het wad ervaren. Gegarandeerd een bijzondere ervaring! Wadloopgids Patricia neemt de deelnemers mee naar het wad en dat doen we, na een korte instructie, in stilte. Daarbij is het doel om uit de sleur van het werk/studie en de drukte te komen en de focus op jezelf te leggen. Hieraan kunnen 11 deelnemers meedoen. We vertrekken om 20.30. Zorg ervoor dat je kleding en schoenen aantrekt die vies mogen worden!

2.    In ’t Fiskershúske wordt een spel Dungeons & Dragons gespeeld. D&D is een rollenspel waarbij iemand een denkbeeldig karakter speelt. Het spel speelt zich af in de Paulinakamer. Deze kamer is ingericht met onderdelen van het in 1877 gezonken schip de Paulina. Hier kunnen de deelnemers aan de kapiteinstafel zitten waar de ervaren Dungeon Master (spelleider) vertelt over de ondergang van het schip. Misschien dat een zeemonster de oorzaak was? Er kunnen 5-6 deelnemers meedoen.  De ruimte wordt als een soort ‘arena’ ingericht, zodat mensen die langskomen mee kunnen kijken met het spel.

De entree en activiteiten zijn samen €3,50 per persoon.
De Museumkaart is ook geldig, maar voor de activiteiten moet wel betaald worden (€ 3,50) Kom je alleen voor een museumbezoek, dan hoef je niet te reserveren en laat je de museumkaart scannen aan de balie.